Egészségügyi Minisztérium

Egészségügyi Minisztérium

Dr. Mártai István az Országos Mentőszolgálat új főigazgatója
2010. szeptember 16.

A mai napon Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, valamint Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a mentők Markó utcai Dísztermében, a sajtó jelenlétében nevezte ki Dr. Mártai Istvánt az Országos Mentőszolgálat főigazgatójává.

Dr. Mártai István 1965-ben született Budapesten. Nős, három gyermek édesapja. Az Esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen előbb általános orvosi diplomát, majd egészségügyi menedzseri képesítést szerzett. Az oxyologia, a honvédorvostan-katasztrófaorvostan, a társadalomorvostan szakorvosa. Több tudományos társaság és munkacsoport tagja, illetve vezető funkcionáriusa, az Oxyológiai-sürgősségi-, Honvéd- és Katasztrófaorvostani Szakmai Kollégium titkára. Az Országos Mentőszolgálat kötelékéhez 1989-ben, végzős orvostanhallgatóként csatlakozott. 1990 és 1998 között mentőorvosként, majd állomásvezetőként, területi főorvosként tevékenykedett. 1998 és 2005 között a Pest megyei Mentőszervezet helyettes vezetője, 2005-től a KMR orvosigazgatója, 2010. július 20-tól pedig az Országos Mentőszolgálat általános főigazgató-helyettese. Példamutató munkájáért Semmelweis Díj, majd Magyar Mentésügyért Emlékérem kitüntetésben részesült.
Dr. Mártai István